magazine Black Friday 2017
Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

Depundere cerere acordare cetatienie romana

Acte necesare acordarea cetateniei romane:

1. Pasaport original si copie legalizata (sau conform cu originalul);

2. Carnet de identitate pentru cetateni straini (carnetul de stabilire a domiciliului in Romania) - original si copie legalizata sau conform cu originalul;

3. Adeverinta din care sa rezulte perioadele in care s-a aflat in afara teritoriului statului roman, in timpul celor 8 ani de sedere legala in Romania sau 5 ani in cazul casatoriei cu un cetatean roman;

4. Adeverinta din care sa rezulte domiciliul legal in Romania de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei - eliberata de Autoritatea pentru straini si probleme de migrari judeteana sau a Municipiului Bucuresti;

5. Declaratie personala, autentificata din care sa rezulte ca in prezent nu intreprinde si nu sprijina actiuni impotriva ordinii de drept, ori a sigurantei nationale si nici in trecut nu a desfasurat asemenea activitati;

6. Certificat de nastere, traducere in limba romana, legalizata si copie xerox a certificatului original;

7. Certificat de casatorie in copie legalizata (necesar in situatia casatoriei cu un cetatean roman);

8. Dovada cetateniei romane a sotului sau a sotiei (actul de identitate in copie legalizata).

9. Certificate de nastere ale minorilor (in cazul casatoriei cu un cetatean roman) - copii legalizate;

10. Certificatele de nastere ale minorilor se depun si in cazul in care ambii parinti sunt cetateni straini si doresc cetatenia romana pentru acestia. Consimtamantul autentificat la notar al parintilor privind dobandirea cetateniei romane pentru copii precum si consimtamantul in forma autentica al minorului care a implinit varsta de 14 ani;

11. Diploma de studii (copie xerox) in cazul in care s-au facut studiile in Romania;

12. Cazier judiciar din Romania (valabil 3 luni de la data emiterii);

13. Cazier judiciar din strainatate - valabil un an de la data emiterii - traducere in limba romana, legalizata si copie xerox a originalului;

14. Dovada locuintei - copie legalizata;
Dovada mijloacelor legale pentru o existenta decenta in Romania, in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor (dupa caz):

a) actul de constituire a unei societati comerciale (statut, contract, hotarare judecatoreasca, certificat inmatriculare, ultimul bilant contabil)
- original si copie xerox ;
- certificat de atestare fiscala eliberat de Administratia Finantelor Publice de la sediul societatii comerciale privind plata impozitelor si taxelor catre stat sau;

b) contract de munca incheiat prin Camera de Munca - original si copie xerox precum si adeverinta din care sa rezulte salariul lunar;

c) talon de pensie sau alte dovezi.

Informatii utile:

Taxa consulara - se plateste la C.E.C. sau la Trezorerie;

Taxa inregistrare cerere - se plateste la C.E.C. sau la Trezorerie.

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2012 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Imobiliare Alba - Director Web - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Ginecologie Sibiu - Blaj online - After School Bucuresti - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre gripa porcina.


Informatii despre cookies