Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

In anularea casatoriei

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata .................. (numele si prenumele reclamantei), domiciliata in localitatea ................., judetul ..........., str. .............., nr. ......, etajul ......, apart. ......, chem in judecata si personal la interogatoriu pe .................... (numele si prenumele paratului), domiciliat in localitatea ..................., judetul ............., str. ................, nr. ......, etajul ......, apart. ......, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa anulati casatoria incheiata intre mine si parat in fata delegatului de stare civila al ................. la data de ............. si inregistrata in registrul de stare civila sub nr. .............. din acel an, obligand totodata pe parat sa-mi plateasca cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.
Motivele actiunii sunt urmatoarele:
In fapt1), paratul m-a determinat sa ma casatoresc cu el prin amenintari, pretinzand ca, dat fiind ca detine postul de sef al serviciului unde functionam ca salariata la ...................., poate oricand obtine concedierea mea. Dat fiind ca la data casatoriei aveam numai saisprezece ani, nu am avut curajul sa reclam organelor in drept acest abuz al paratului. Din casatorie nu au rezultat copii (in cazul in care din casatorie au rezultat copii se vor indica numele, prenumele si varsta lor, se vor anexa copii de pe certificatele lor de nastere, se vor arata pretentiile reclamantului in ceea ce priveste incredintarea lor si se va cere citarea autoritatii tutelare careia i se vor comunica si copii de pe actiune si acte).
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 21 din Codul familiei.
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune - si de proba cu acte si anume de scrisorile adresate mie de parat inainte de casatorie si de certificatul constatator al acestei casatorii, precum si de proba cu martori, pentru care propun pe:
1. ..................... (numele si prenumele martorului), din localitatea .............., judetul .........., str. ............, nr. ......, etajul ......, apart. ......;
2. ......................, din localitatea ..............., judetul .........., str. ............, nr. ......, etajul ......, apart. ......
Depun prezenta cerere, precum si copii certificate de pe actele mentionate mai sus, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

Data
..........
Semnatura reclamantei,
......................

DOMNULUI PRESEDINTE AL ..........................

____________
1) Motivele de fapt ale actiunii pot consta nu numai in exercitarea unor acte de violenta asupra sotului reclamant, dar si in existenta unei erori asupra identitatii fizice a celuilalt sot sau in exercitarea de catre ea a unei viclenii in vederea incheierii casatoriei.

AtaşamentMărimeHitsLast download
In anularea casatoriei.rtf3.42 KB1211în urmă cu 1 zi 14 ore
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

Actiuni in justitie

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies