Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

In anularea unui act juridic pentru viciu de consimtamant (dol)

DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul .............................. domiciliat în ..............., judeţul ....................., str. ..................., nr. ......., ap. ....., chem în judecată şi personal la interogatoriu pe ............................... domiciliat în ...................., judeţul ..............., str. ..........., nr. ....., ap. ....., pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să anulaţi contractul de vânzare-cumpărare intervenit la data de .......... între pârât ca vânzător şi subsemnatul ca cumpărător şi având drept obiect un computer marca .............. Cer de asemenea, cheltuieli de judecată şi onorariu de avocat.
Motivele acţiunii:
În fapt, am cumpărat de la pârât la data de ............ un computer marca ............., cu preţul de ........... lei, aşa cum rezultă din chitanţa sub semnătură privată din ............ La scurt timp după dobândirea lui, computerul s-a defectat şi dându-l la reparat, am constatat că pârâtul nu mi-a vândut aşa cum a pretins un computer marca ............, ci un computer montat din piese disparate într-o cutie purtând însemnele acestei mărci. Cum pârâtul este informatician de profesie, este evident că fapta lui de a-mi prezenta un astfel de computer ca fiind original constituie o manoperă dolosivă exercitată în scopul de a mă determina să contractez.
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 953, 960 şi 961 C. civ.
Înţeleg să mă folosesc de proba cu interogatoriul pârâtului, care urmează a fi citat cu această menţiune, de proba cu acte (chitanţă sub semnătură privată), de expertiză precum şi de proba cu martori.
Depun prezenta acţiune, precum şi copie certificată de pe actul sus-menţionat în dublu exemplar, dintre care unul pentru instanţă şi altul pentru a fi comunicat pârâtului.

Semnătura reclamantului,

DOMNULUI PREőEDINTE AL .......................

AtaşamentMărimeHitsLast download
In anularea unui act juridic pentru viciu de consimtamant (dol).rtf2.7 KB1149în urmă cu 1 zi 14 ore
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

Actiuni in justitie

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies