Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

In anularea unui act juridic pentru viciu de consimtamant (violenta)

DOMNULE PREŞEDINTE,

Subsemnatul .......... domiciliat în ......... judeţul ...... str. .......... nr. ......... etajul .... apart. nr. ........... chem în judecată şi personal la interogatoriu pe ........ domiciliat în ......... judeţul ....... str. ........ nr. ... etajul .... apart. nr. .... pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să anulaţi contractul de vânzare-cumpărare având drept obiect terenul situat în ........... judeţul ........ str. ........ nr. .... nr. carte funciară ...... nr. topografic .........., contract intervenit între subsemnatul, ca vânzător şi pârât, ca cumpărător şi autentificat de Notariatul Public ....... sub nr. ...... din ........... Cer, de asemenea, cheltuieli de judecată şi onorariu de avocat.

Motivele acţiunii:

În fapt, subsemnatul am fost gav bolnav în perioada în care s-a încheiat contractul a cărui anulare o cer. În timpul bolii mele a venit la mine pârâtul, care mi-e nepot, şi mi-a spus că îmi va da el îngrijirea necesară; după câteva zile, însă, m-a înştiinţat că va înceta să se mai ocupe de mine dacă nu-i vând terenul sus-menţionat. Fiind bătrân, singur şi grav bolnav şi văzându-mă expus să rămân fără nici o îngrijire - întrucât nu am alte rude - am consimţit la vânzarea propusă, astfel că, încă de a doua zi, pârâtul a întocmit actul şi a adus un notar public să-l autentifice. După aceea, m-a părăsit cu desăvârşire. În această situaţie, este limpede că manifestarea voinţei mele a fost determinată de ameninţarea pârâtului de a mă lăsa fără îngrijire, ceea ce, dat fiind vârsta şi boala mea, era de natură să reprezinte o violenţă exercitată în scopul de a-mi smulge consimţământul.
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 953, art. 955, art. 956 şi art. 961 Cod civil.
Înţeleg să mă folosesc de interogatoriul pârâtului - care urmează a fi citat cu această menţiune - de proba cu acte şi anume de contractul de vânzare-cumpărare a cărui anulare o cer şi de proba cu martori, pentru care propun pe:
1. ........... din ........ judeţul ..... str. ....... nr. .... etajul ...... apart. nr. ......
2. ........... din ........ judeţul ..... str. ....... nr. .... etajul ...... apart. nr. ......
Depun prezenta acţiune precum şi copia certificată de pe actul sus-menţionat, în dublu exemplar, dintre care unul pentru instanţă şi altul pentru a fi comunicat pârâtului.

Data
..............
Semnătura reclamantului,
........................

DOMNULUI PREŞEDINTE AL .....................

AtaşamentMărimeHitsLast download
In anularea unui act juridic pentru viciu de consimtamant (violenta).rtf3.61 KB1109în urmă cu 1 zi 14 ore
No votes yet

Actiuni in justitie

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies