Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

In nulitatea casatoriei

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ....................... (numele si prenumele reclamantului) domiciliat in localitatea ..............., judetul ............., str. ............ nr. ......, etajul ......, apart. ......., chem in judecata si personal la interogatoriu pe .................... (numele si prenumele paratei) domiciliata in localitatea ................., judetul .............., str. .........., nr. ......, etajul ......, apart. ......, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa declarati nula casatoria incheiata intre mine si parata in fata delegatului de stare civila al .................. la data de ............ si inregistrata in registrul de stare civila sub nr. ............. din acel an, obligand totodata pe parata sa-mi plateasca cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.

Motivele actiunii sunt urmatoarele:

In fapt1), parata s-a casatorit la data de ............ cu .................. Desi convietuirea celor doi soti a durat in fapt putin, totusi casatoria lor nu a fost desfacuta pana in prezent. Profitand de faptul ca, din eroare, inregistrarea acestei casatorii nu a fost comunicata organului de stare civila care inregistrase nasterea ei si de faptul ca, in consecinta, a putut sa obtina un buletin de identitate pe numele ei anterior, parata a incheiat casatoria cu subsemnatul la data de ............, declarand in mod fals in fata delegatului starii civile ca nu este casatorita. Din casatoria noastra nu au rezultat copii, (in cazul in care, din casatoria a carei anulare se cere, au rezultat copii, se vor indica numele, prenumele si varsta lor, se vor anexa copii de pe certificatele lor de nastere, se vor arata pretentiile sotului in ceea ce priveste incredintarea lor si se va cere citarea autoritatii tutelare, careia i se vor comunica si copii de pe actiune si acte).
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 5 si art. 19 din Codul familiei, in conformitate cu care este oprit sa se casatoreasca persoanele care sunt casatorite, sub sanctiunea nulitatii noii casatorii incheiate cu incalcarea acestei dispozitii.
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratei care urmeaza a fi citata cu aceasta mentiune - si de proba cu acte, si anume de certificatul constatator al casatoriei incheiate la data de ............... intre parata si .................... in fata delegatului starii civile al ................ si de certificatul constatator al casatoriei incheiate la data de ................, intre parata si subsemnatul in fata delegatului starii civile al ......................
Depun prezenta cerere, precum si copii certificate de pe actele mentionate mai sus, in doua exemplare, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratei.

Data
..........
Semnatura reclamantului,
........................

DOMNULUI PRESEDINTE AL ..............................

____________
1) Motivele de fapt ale actiunii in nulitatea casatoriei pot consta nu numai in existenta unei casatorii anterioare nedesfacute - ca in exemplul de fata - ci si in nerespectarea conditiilor de varsta, in existenta unor legaturi de rudenie in gradul prevazut de lege sau a unor legaturi bazate pe infiere, in faptul ca unul dintre soti era alienat sau debil mintal, ori lipsit vremelnic de facultatile mintale precum si in nerespectarea cerintelor legii referitoare la prezenta sotilor in fata delegatului de stare civila.

AtaşamentMărimeHitsLast download
In nulitatea casatoriei.rtf3.96 KB1141în urmă cu 9 ore 55 minute
Your rating: None Average: 6 (2 votes)

Actiuni in justitie

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies