Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

In stabilirea filiatiei fata de tata (in stabilirea paternitatii)

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata .................. (numele si prenumele reprezentantului legal al reclamantei) domiciliata in localitatea ................, judetul ............., str. .............., nr. ......, etajul ...... apart. ......, in calitate de reprezentanta legala a fiului meu minor ....................., chem in judecata si personal la interogatoriu pe .................... (numele si prenumele paratului), domiciliat in localitatea ................, judetul ..............., str. ................, nr. ......., etajul ......., apart. ........, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa stabiliti ca sus-numitul minor este copilul din afara casatoriei al paratului si sa-l obligati pe acesta din urma sa-mi plateasca cheltuieli de judecata si onorariu de avocat. Va rog, de asemenea, sa dispuneti comunicarea hotararii de admitere a prezentei actiuni la Serviciul de stare civila al .................... pentru a opera mentiunea stabilirii filiatiei in actul de nastere.

Motivele actiunii sunt urmatoarele:
In fapt, paratul a convietuit cu mine cu incepere de la ............. si pana la ............ Din aceste relatii s-a nascut la data de .............. copilul nostru ......................... a carui nastere a fost inregistrata in registrul Serviciului de stare civila de pe langa Consiliul Local al ..................... sub nr. ............... din ................... In actul de nastere intocmit cu aceasta ocazie, s-a trecut numele meu ca mama, iar in ceea ce priveste tatal s-a trecut mentiunea necunoscut. De la nasterea copilului si pana la data la care paratul a incetat sa convietuiasca cu mine, acesta din urma s-a comportat ca tata al copilului, ingrijindu-se de cresterea si intretinerea lui si oferindu-i mijloacele necesare in acest scop.
Dat fiind ca perioada de concepere a copilului coincide cu perioada de convietuire a paratului cu mine si tinand seama de faptul ca paratul s-a comportat timp de ani ca tata al copilului meu, sunt intrunite conditiile necesare pentru stabilirea paternitatii. In ceea ce priveste termenul de introducere a acestei cereri, mentionez ca ea este facuta inauntrul timpului de un an de la data la care paratul a incetat sa mai convietuiasca cu mine si sa mai intretina pe copil.
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 56, art. 59 si art. 60 din Codul familiei.
Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului - care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune - de proba cu acte, si anume de certificatul constatator al nasterii fiului meu si de scrisorile paratului prin care recunoaste paternitatea copilului, precum si de dovada cu martori pentru care propun pe:
1. ...................... (numele si prenumele martorului), din localitatea ............, judetul ............, str. .................. nr. ....., etajul ......, apart. .......;
2. ....................., din localitatea ............., judetul ........., str. ................., nr. ......, etajul ......, apart. .......;
3. ....................., din localitatea .............., judetul ........., str. ..............., nr. ......, etajul ......., apart. ........
Depun prezenta cerere, precum si copii de pe actul de care inteleg sa ma servesc, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

Semnatura reclamantei,
......................

DOMNULUI PRESEDINTE AL .............................

AtaşamentMărimeHitsLast download
In stabilirea filiatiei fata de tata (in stabilirea paternitatii).rtf4.06 KB1077în urmă cu 1 zi 14 ore
No votes yet

Actiuni in justitie

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies