Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

In anularea instrainarii unui teren sau constructii, bun comun, de catre unul singur dintre soti

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnata ................. (numele si prenumele reclamantei), domiciliata in localitatea ...................., judetul ............, str. ..............., nr. ........., etajul ........ apart. ........., chem in judecata si personal la interogatoriu pe ........................ (numele si numele si prenumele sotului debitor), domiciliat in ............. judetul .............., str. ............, nr. ........, etajul ........, apart. ........, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa anulati contractul de vanzare-cumparare intervenit la data de ............ intre sotul meu ..............., in calitate de vanzator si numitul parat in calitate de cumparator, contract autentificat de Biroul de notariat ............... sub nr. .............. din ................. . Cer, de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat. Apreciez valoarea obiectului actiunii la suma de .............. lei, valoarea la care a fost evaluat contractul a carei anulare o cer.

Motivele cererii sunt urmatoarele:
In fapt, subsemnata sunt casatorit de la data de .................. In timpul casatoriei, sotul meu a cumparat prin actul de vanzare-cumparare autentificat de Biroul notarial .............. sub nr. ............. din ............ terenul situat in localitatea ............. judetul ..........., str. ................., nr. .............., inscris in cartea funciara sub nr. .................. cu nr. topografic ..................... .
Desi in actul redactat cu aceasta ocazie a fost trecut ca cumparator numai sotul meu, totusi, dat fiind ca terenul a fost cumparat in timpul casatoriei, el este bun comun.
Ulterior, insa, si anume prin contractul de vanzare-cumparare autentificat de Biroul notarial ............ sub nr. ......... din ............, sotul meu a vandut paratului terenul respectiv, fara consimtamantul meu, desi subsemnata aveam, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, dreptul de proprietate comuna asupra acelui teren.
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 30 si art. 35, alin. 2 din Codul familiei.
Inteleg sa ma folosesc de interogatoriu paratului - care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune - si de proba cu acte, si anume de certificatul constatator al casatoriei mele, de contractul de vanzare-cumparare prin care terenul a intrat in patrimoniul nostru si de contractul de vanzare-cumparare prin care a trecut in proprietatea paratului.
Depun prezenta actiune, precum si copii certificate de pe actele susmentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

Data
..........
Semnatura reclamantei,
......................

DOMNULUI PRESEDINTE AL ..........................

AtaşamentMărimeHitsLast download
In anularea instrainarii unui teren sau constructii, bun comun, de catre unul singur dintre soti.rtf3.27 KB1146în urmă cu 44 săptămâni 19 ore
No votes yet

Actiuni in justitie

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies