Modele Acte - Site-ul tau cu modele de acte
catalog modele acte

In nulitatea unei donatii deghizate intre soti

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ........ domiciliat in ........ judetul ....... str. ........ nr. .... etajul .... apart. nr. .... chem in judecata si personal la interogatoriu pe .............. domiciliat in ........... judetul ........ str. .......... nr. .... etajul .... apart. nr. .... pentru ca, prin hotararea ce veti pronunta sa declarati nul partajul voluntar intervenit la data de ....... intre parata si tatal meu azi decedat, intrucat ascunde o donatie deghizata intre soti.
Cer, de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.

Motivele actiunii:

In fapt, la data de ....... a intervenit intre tatal meu si parata, sotia sa din a doua casatorie, un act de imparteala voluntara privind imobilul din ...... judetul ......... str. ........... nr. .... pentru a lichida o pretinsa stare de indiviziune asupra acestui imobil. In realitate, bunul indicat mai sus era dobandit de tatal meu, exclusiv, in proprietatea sa, inainte de data incheierii casatoriei sale cu parata. Cum actul de partaj aratat mai sus ascunde in mod evident o donatie facuta de tatal meu paratei - donatie prin care pe de o parte, se atinge partea mea de mostenire, iar pe de alta parte, se incalca principiul revocabilitatii donatiilor intre soti in timpul casatoriei - urmeaza sa constatati nulitatea sa.
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile cuprinse in art. 940, alin. 2 Cod civil.
Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratei - care urmeaza a fi citata cu aceasta mentiune - de proba cu acte, si anume, de actul de proprietate asupra imobilului in litigiu si de certificatele de stare civila, precum si de proba cu martori, pentru care propun pe:
1. ........ din ......... judetul ....... str. ....... nr. .... etajul .... apart. nr. ....
2. ........ din ......... judetul ....... str. ....... nr. .... etajul .... apart. nr. ....
Depun prezenta actiune, precum si copii certificate de pe actele sus-mentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratei.

Data
..............
Semnatura reclamantului,
........................

DOMNULUI PRESEDINTE AL ................

AtaşamentMărimeHitsLast download
In nulitatea unei donatii deghizate intre soti.rtf2.78 KB1134în urmă cu 4 zile 35 minute
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

Actiuni in justitie

Un proiect SiWeb.ro - Web Design Sibiu - (c) 2008 - 2018 Modele-Acte.ro


Analize medicale - Fertilizant flori - Modele Contracte - Gazduire web Sibiu

Dermatogoie Sibiu- Pantofi - Blaj - Servicii funerare internationale - Web design - Suc de mere


Informatii despre cookies